Bejárták a világot a magyar fotós természeti remekei

 A teljes cikk :   BLIKK : 

A fényképészberkeken belül is igazi kuriózumnak számít Lang Nándor művészete, hiszen a fiatalember mondhatni a ,,objektívével fest”

A tehetséges művész lenyűgöző fotói már körbejárták a világot: eddig 12 hazai és 4 külföldi kiállításon szerepeltek a képei, és jelenleg is egy újabb tárlaton dolgozik, sőt az egyik legismertebb művészeti weboldal, a Bored Panda is kiemelte a fényképeit.

Ennek köszönhetően az elmúlt hónapokban egyre több megkeresés érkezett külföldi oldalaktól, hogy szeretnék bemutatni a képeimet, de legutóbb már egy galériától is kaptam ajánlatot – büszkélkedett a Vasárnapi Blikknek Nándor.

Mindössze 7 éves volt, amikor első saját fotóját elkészítette. Nándor képeinek különlegessége abban rejlik, hogy azokat csodálva az ember mintha egy teljesen más világba kerülne, hirtelen nem is tudja eldönteni, valóban fényképet lát-e vagy inkább egy impresszionista festményt.

– Számomra ami nagyon egyértelmű, az gyorsan unalmassá válik. Szerintem mindenbe kell egy kis csavar, ami beindítja a fantáziát, éppen ezért kezdtem kísérletezni a hosszú záridővel és több képkocka egymásra fotózásával – magyarázta lapunknak a művész, aki szerint így minden egyes kép egy izgalmas utazás lesz, az eredmény pedig egyedi és megismételhetetlen.

Nándorra különleges hatással van a természet, minden táj más-más érzetet és érzelmet vált ki belőle, amelyet szeretne fotóin is a lehető legjobban visszaadni.

– A pillanatok rétegelésével lehetőség nyílt arra, hogy a képbe szerkesszek olyan pluszinformációkat is a környezetből, amelyek visszaadják a hely sajátos szellemét és hangulatát, az érzelmek pedig, amelyeket a látvány vált ki belőlem, mind-mind a fotó részévé válnak – folytatta a fényképész, aki ezzel az egyedi technikával magyarázza, hogy képei leginkább a klasszikus impresszionista festményekhez hasonlítanak.

 Milliók nézik 

A Bored Panda egy olyan nemzetközi weboldal, ahol kreatív tartalmakat osztanak meg az emberek. Az oldal fő témái a videók, a művészetek és a fotózás, ha pedig az oldal szerkesztői kiemelik valaki bejegyzését, az igazi megtiszteltetésnek számít, hiszen ennek köszönhetően világszerte több millió emberhez is eljuthat az általunk feltöltött tartalom.

Leave a Comment